CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

saing kito neh!!!

Monday, 16 May 2011

Majlis Perkahwinan Shafiqah

Salam sayang aku ucapkan pada kalian...Semoga hari kalian di limpahkan rahmat darinya..
Pada kesempatan kali ini, aku ingin kongsikan mengenai perkahwinan sahabat sekuliah aku...Shafiqah Nasra...
Cantekkan pengantin.........sweet.....
Majlis perkahwinan di adakan  di Dewan Seri Endon, Putrajaya.Majlis di hadiri sanak saudara dan juga teman-teman. Pak Ray turut berada di sana. Shiro, Arina dan suami turut p berada di sana untuk memeriahkan majlis Shafiqah.
Aku, Syia dan juga Hanim as the photographer memang banyak la snap gambar Piqah dan En AP. Semoga mereka kekal bahagia sehingga akhir hayat.

Pesan SAZ: Kalau nak khidmat photographer, carilah Hanem....bergaya dia ngan camera dia wes...cantek...


Monday, 9 May 2011

Foodcourt KL Sentral

Salam muhibbah aku ucapkan pada kalian..Semoga hari kalin di payungi rahmat dan Nur darinya.
Kesempatan kali ini, aku ingin kongsikan bersama kalian menengenai makanan di Foodcourt KL Sentral.
Aku tak tahu sangat makan kat area Bangsar ni selain dari Kedai Mamak kat depan IKU, kantin dalam IKU dan nasi lemak kukus jalan nak pergi ke Restoren Rebung.Itu sahaja yang aku biasa makan dan untuk kelainan sikit dengan selera aku,aku try masakan di  Foodcourt KL Sentral.

Chicken Chop Blackpepper sauce @KL Sentral





Kalau dari LRT Bangsar,just 1 stesen saje dah sampai ke KL Sentral. Aku suka juga makan di sana mungkin kerana ramai orang rasanya. Rasa meriah di situ.he3....

 Chicken Chop Blackpepper sauce @KL Sentral ni harganya RM 8.90....Sedap juga dan yang pasti aku suka mencuba makanan di tempat-tempat lain...
Dulu, aku pernah makan di Joned Cafe kat Alor Setar, Chicken Chop kat Joned Cafe pun sedap...
Aku tak tahu sekarang masih buka lagi tak Joned Cafe sebab dah lama tak pergi ke sana...


Pesan SAZ: Nak makan Chicken Chop pilih sos blackpepper coz sedap....he3...selera SAZ tu...

Sunday, 8 May 2011

Cinta tak bersyarat------------>syarat 2 penting ke


Cinta tak bersyarat-element 
Tak ada sedikitpun sesalku
Tak bertahan dengan setiaku
Walau di akhir jalan
Ku harus melepaskan dirimu

Ternyata tak mampu kau melupa
Dalamnya cintaku yg hebat
Hingga ada alasan bagimu
Tuk tinggalkan setiamu

Demi nama cinta
Telah kupersembahkan hatiku hanya untukmu
Tlah kujaga kejujuran dalam setiap nafasku
Karna demi cinta
Telah kurelakan kecewaku atas ingkarmu
Sebab kumengerti cinta itu tak mesti memiliki

Andai saja bisa kau pahami
Layaknya arti kasih sejati
Karna cinta yg sungguh
Tiada akan pernah mungkin bersyarat

Ternyata tak mampu kau melupa
Dalamnya cintaku yg hebat

Bicara SAZ:SAZ suka lagu ni.. 

Aishiteru (Aku Cinta Kamu)

 Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar Menantikan kehadiran dirimu Entah sampai kapan aku harus menunggu
Sesuatu yang sangat sulit tuk kujalan Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu Kadang kuberpikir cari penggantimu Saat kau jauh disana
[*] Walau raga kita terpisah jauh Namun hati kita selalu dekat Bila kau rindu pejamkan matamu Dan rasakan a a a aku
[**] Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh Terhapus ruang dan waktu Percayakan kesetiaan ini Pada ketulusan a a ai aishiteru
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga Entah penantianku takkan sia-sia Dan berikan satu jawaban pasti Entah sampai kapan aku harus bertahan
Saat kau jauh disana rasa cemburu Merasuk kedalam pikiranku melayang Tak tentu arah tentang dirimu Apakah sama yang kau rasakan
Back to [*][**]
Satu sendiri pikiran melayang terbang Perasaan resah gelisah Jalani kenyataan hidup tanpa gairah O…wu..wo..o..
Lupakan segala obsesi dan ambisimu Akhiri semuanya cukup sampai disini Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku Kumohon kau kembali
Kimita tuokukitemo Kiminoi shuaguaratala Shiniteruyo shiniteruyo
Back to [*][**]
Wo wo wo.. Wo wo wo..a a ai aishiteru
Bicara SAZ: Best jugak lagu ni....

::Aku::Amir::Afeq::Lan::Gopi::Arjun

 Salam ukhwah buat kalian yang sudah semestinya aku sayang.
Kali ni aku nak kongsikan mengenai first day taklimat aku sebagai Penolong Pegawai Penyelidik di Institut Kesihatan Umum,Kementerian Kesihatan Malaysia. 

Ni la first punch card aku....ngeh3...



Inilah first job aku yang formal dan seformalnya....he3...Kad ini di berikan oleh Puan Khairunnisa yang incharge department aku kerja. Beliau sungguh ramah dan selalu memberikan tunjuk ajar.
Taklimat di Dewan Ibnu Khaldun
Inilah suasana di dalam Dewan Ibnu Khaldun, gambar yang bawah tu Gopi, belakang Gopi, Razlan dan sebelah Razlan--------------->Amir.....Afek(yang nampak telinga ja tu), tak muat pula si Afek ni dalam gambar ni.. Amir ni, dalam bulan Julai dia ada tournament marching band....Good luck & all the best buat team Amir....
Aku pula yang duduk tepi sekali tu,kan senang nak keluar bila duduk di tepi....he3....
:::Ni time rest::::
 Sepanjang taklimat tu, kitorang ada juga rehat dan pastinya ada makanan yang sedap....Ok2, ada air nescafe, kek coklat dan karipap....atceli, aku tengah makan kek tu, tapi dah tak nampak,tangan ada kat bawah pulak.Sebelah aku tu, Lan.Lan ni satu division dengan aku.Meh aku ceritakan sedikit mengenai diorang, Lan ni dari Sarawak. Apa yang aku ingat pasal Lan ni, dia ada bagitahu ritu, dia datang KL, dia terkejut tengok ramai orang gila.....Ada yang dia nampak cakap sorang-sorang lah, mulanya dia ingat pakai handsfree ke, tapi ternyata tidak......
he3,dia tak sangka ramai yang tak berapa sihat di KL ni....hahahahhah....

Sebelah Lan tu Felix, aku selalu panggil dia Felix AF.he3....Felix ni ramah, dia ni tinggal di Perak tapi asal Sabah bah..Ok, Felix ni student MSU, dia pernah buat praktikal kat sini dan sekarang dia rakan sekerja aku...Dia sangat ramah dan banyak juga aku tanya dia pasal IKU ni dan dia pun rajin berkongsi ilmu...


Afeq tengah posing untuk buat kad pekerja
Ok, memandangkan gambar Afeq ni tak jelas kat atas tadi....aku tambah lagi satu kat bawah ni.....Ok Afeq!!....he3...Afeq ni buddy Amir....Afeq dan Amir....he3~secocok sejoli...he3....Dorang ni orang KL je, Amir selalu kata dia 15 minit pun boleh sampai kat tempat kerja...Wah, best tu...Afek ni study kat matric sekali ngan Amir. Dorang ni satu sekolah & kat matrix pun dorang duduk 1 blok...Walla, memang kamceng la...
Kitorang semua buat kad sekali---->aku,Amir,Afeq,Lan,Gopi dan Arjun...yea2, akan dapat kad pekerja...he3.....

Ada banyak lagi gambar atceli, tapi kali ni, kita kongsikan yang ni  dulu aje ye.....
he3......

Pesan SAZ:Makan banyak-banyak untuk sentiasa bertenaga..Betul ke?Makanlah yang berkhasiat....

Aku Tak Mau Sendiri

Salam sayang aku ucapkan kepada kalian semua. Semoga kalian sentiasa di rahmati oleh Nya.
 
Petang- petang macam ni aku layan lagu dan meluangkan masa sedikit melihat berita-berita di siaran maya. Sambil-sambil melihat info-info di skrin aku mendengar alunan muzik dari laptop..Tetiba aku suka lagu ni,
sungguh tenang rasa cdengar lagu ni...mungkin mood petang di tengah-tengah bangunan tinggi kot....
Ketenangan lah yang kita cari.....


Ok, ni aku nak share lirik lagu Aku Tak Mau sendiri dari isteri kepada Ashraff Sinclair-->Bunga Citra Lestari

Sejak Ia pergi dari hidupku
ku merasa sepi
dia tinggalkan ku sendiri
tanpa satu yang pasti
*
aku tak tau harus bagaimana
aku merasa tiada berkawan
selain dirimu
selain cintamu
Kirim aku malaikatmu
biar jadi kawan hidupku
dan tunjukan jalan yang memang
kau pilihkan untukku
Kirim aku malaikatmu
karena ku sepi berada di sini
dan di dunia ini
aku tak mau sendiri
tanpa terasa aku
teteskan air mata ini
yang tiada berhenti
mengiringi kisah di hati
back to:

Pesan SAZ:Jangan pening-peningkan kepala dengan masalah,sesungguhnya masalah akan datang kepada kita sekiranya kita asyik fikirkannya....

Saturday, 7 May 2011

:::Aku:::Yatie:::Ahlam:::assignment kitorang:::

Salam rindu aku ucapkan kepada yang sedang membaca bingkisan aku ni. Ternyata dengan kehadiran korang menambahkan lagi keceriaan dalam hidup aku...Terima kasih....

Kali ini, aku ingin berkongsi mengenai kesibukan aku yang kecil ini jika dibandingkan dengan kesibukan PM.he3~~~Seminggu dua ni memang aku sedikit sibuk dengan assignment aku yang tidak siap-siap ni...
Alhamdullillah, 29.4.2011 semua assignment aku dah siap untuk di hantar pada lecturer.

Rasa bahagia sekejap...
Harap-harap tak kena redo lah....

Assignment atas------->Aku & Assignment bawah----->Ahlam



Alhamdulillah....dah siap.....semoga dapat A+......heh3

Inilah keadaan hakiki assignment aku yang dah siap tu...Yang bawah tu assignment Ahlam cayang~~~he3


Aku hantar assignment aku sekali dengan Ahlam Talhah dan Yatie...Dalam entri sebelum ini aku ada mention Yatie kan, dia yang ceria tu...
refresh balik....
refresh balik ingatan....he3..
dah ingat?

Ni la Yatie..
Yatie dengan air tembikainya...
Yatie sedang sign perjanjian---->he3

he3....
ni aku ceritakan sedikit mengenai Ahlam....Dia sangat lembut, selembut kapas ke selembut angin kipas....pilih-pilih.....he3
Ahlam ni pakai spek,sopan santun, rajin, cantik......banyak aku puji nih....takkan tak de air gedegang 1 tin ke Ahlam? ngeh ngeh ngeh..


Ahlam----->sweet

Aku dan Ahlam di PKNS Shah Alam
Lepas hantar assignment petang tu, aku dan Ahlam berangkat menuju ke PKNS Shah Alam ala-ala nak celebrate dah siap assignment gitu....he3....

Pesan SAZ: Jangan tangguh-tangguh assignment....Pesan kat diri SAZ sendiri......
There was an error in this gadget

I made this widget at MyFlashFetish.com.